Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2010 14:59 - Да направим Младост по-красив и по-малко кален - от нас зависи!
Автор: dragozaki Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1610 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.02.2010 15:19


Днес с жена ми пооправихме част от пътеката към 28 ОДЗ, защото не можеше да стигне до там от кал. Коства ни около час - не е много, не стана идеално, но ще е по-малко кално. Колко ли още пътеки към детски градини се нуждаят от същото! Каква беше изненадата ни, когато махайки калта от плочките се оказа, че цяла пътека от плочки е станала на поляна!!! Не ни стигнаха силите да изринем цялата кал. Успяхме само да почистим около най-ползваните пътеки, за да няма кал, когато децата отиват на градина.
Запитахме се - дали ако калта, излязла от градинките се върне обратно в тревната площ и ако тротоарите около тревните площи се окопаят добре, няма ли кварталът ни да е по-чист, по-приятен и най-важното - по-малко кален при дъжд и по-малко прашен при суша?
За това очевидно не е необходимо много - просто малко раздвижване! След като 2 човека могат за 1 час да почистят криво-ляво едно не малко пространство, какво остава да се хванат повечко?!
Някой ще каже - излишен ентусиазъм! Може би. Но нека същият този човек следващия път, когато стъпи в кал и не му стане приятно, да се досети за това, което е прочел тук.
Във Фейсбук има създадена група, в която се приемат идеи какво можем да направим сами -
http://www.facebook.com/group.php?v=info&gid=10150106653285398#!/group.php?v=wall&gid=10150106653285398.
При всички положения, по-голяма инициативност на жителите на квартала по отношение на околното пространство ще накара и общината да бъде по-ангажирана.
Ако сами не си направим живота по-приятен, никой няма да ни го даде наготово! Така е по цял свят.  Ние няма как да бъдем изключение. 

 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dragozaki
Категория: Други
Прочетен: 43691
Постинги: 11
Коментари: 7
Гласове: 9