Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2010 22:46 - Не е ли по-добре да се реже най-напред от олигарсите?
Автор: dragozaki Категория: Новини   
Прочетен: 10971 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.03.2010 22:46


http://www.standartnews.com/news/details/id/62600/%D0%9D%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B8-%D0%B3%D1%80%D1%8A%D1%86%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0

"Днешното обсъждане на антикризисния план между бизнеса и профсъюзите продължи над 6 часа. Причината е, че предприемачите са настоявали за ударни мерки, докато държавата се стабилизира..." и "Трябва да изберем кого да ощетим временно - най-уязвимите социално или администрацията, каза премиерът".

Избрах тези 2 цитата от горната статия... Много ми харесаха, ама много! Прозвуча ми някак си като поговорката "крадецът вика дръжте крадеца" - тези, които крият истинските си доходи, не плащат истинския размер на осигуровките на служителите си (и двете действия са наказуеми по НК), прекарват печалбите си през офшорни фирми, корумпират държавната администрация, за да изпълняват безболезнено горните си цели, сега реват, че държавата трябва да се стабилизира!  Ами да, трябва да се спаси! Трябва да се спаси от същите тези творци на сивата икономика, благодарение и на които държавата е опоскана през последните 20 години. Да се спаси от олигарсите от "московски тип", от мутрите и техните клонинги, както и от още много други знайни и незнайни юнаци, които пригласят: "Държавата да се стабилизира! ..." Но ако се стабилизира как ще продължим да си работим в сивата икономика?! Как така ще допуснем служителите в държавната администрация, полицаите, военните, данъчните да имат нормални заплати за достоен живот? Нали няма да ни искат подкупите, защото парите ще им стигат. Затова - МОЛЯ ВИ г-н Дянков, ОРЕЖЕТЕ най-напред заплатите на държавните чиновници - така и работата на бизнеса ще живне! Подкупите ще се приемат още по-лесно и горе-долу за всичко. По-голям стимул за бизнеса няма как да се намери. Гениално откритие - подлежи на патент!!! 

Условията за зрелищен автогол за налице - ЕС ни критикува за високото равнище на корупция, правителството се зае ударно с въпроса от 1-ия си ден,подплаши корумпираните в държавната администрация и струйките в кранчетата на сивата икономика взеха малко по малко да изтъняват. Какъв по-удобен момент от сегашния да повишиш отново корупционния натиск?

Вопълът на "бизнеса" е повече от прозрачен!  ЧЕСТИТО!!!




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dragozaki
Категория: Други
Прочетен: 43763
Постинги: 11
Коментари: 7
Гласове: 9